VETĖM PĖR SHQIPTARĖ
TË DHËNAT  
  Shtëpia (HOME)
  BOJKOTONI SËRBIN
  Fjal të Urta , Thënie
  GJERGJ FISHTA
  => CUBAT
  => OSO KUKA
  => P R E J A
  KANUNI
  SYRETAT E MI ...
  Libri i Vizitorve
  SALLA - VIP
  Kontakt
  LIDHJE (LINKS)
Faqja asht ende në punim. çdo ankesë ose koment të drejtohet te KONTAKT
GJERGJ FISHTA

Gjergj Fishta: 
- Gjergj Fishta lindi me 23 tetor 1871 ne qytetin e Lezhes.
Ne famulli u regjistrua me emrin Zef. Me 1886 ai vazhdon
studimet per filozofi dhe teologji ne Bosnje.Sipas rregullave
franceskane ai e nderron emrin ne Gjergj, emer te cilin ai e
mbajti deri ne fund te jetes se tij.Fishta njihet ne historine
shqiptare edhe si letrar edhe si politikan.Ne vitin 1902 ai u
be drejtor i te gjitha shkollave franceskane ne Shkoder ku aty
eshte i pari qe fut gjuhen shqipe si gjuhe mesimit.Por Gjergj
Fishten e shikojme edhe si nenkryetar parlamenti dhe si deputet
te Prefektures se Shkodres.Ai merr pjese ne delegacionin shqiptar
ne konferencen e

Parisit me 1919 nga ku mban edhe nje fjalim mbi
Shqiptaret dhe te drejtat e tyre.Merr pjese ne komisionin e kongresit
te Manastirit nga ku caktohet edhe alfabeti shqiptar i gjuhes shqipe.
Eshte graduar dhe dekoruar nga shume shtete te Evropes, dhe ka marre
pjese ne shume konferenca te ndryshme politiko-shoqerore.Veprimtaria
e tij letrare eshte shume e gjere, duke renditur ketu: satiren,
liriken, dramen, lirika, dhe perkthime .Vdiq me 30 dhjetor 1940.
Disa nga shkrimet me te njohurat jane:

1.Lahuta e Malcis
2.Mrizi i Zanave
3.Vallja e Parrizit
4.Anzat e Parnasit
5.Pika e Voeset
6.Gomari i Babatasit
7.Taraqollja e Ballkanit etj .

Comments on this page:
Comment posted by Fake Air Max 97( ), 04.07.2018 um 03:20 (UTC):
The decline was driven by unfavorable changes in foreign currency exchange rates. The company expects its gross margin to improve in fiscal 2019, in line with its long-term business model.

Comment posted by KennethGeall( victor.morozov.92999mail.ru ), 23.01.2017 um 03:31 (UTC):
êàê óáðàòü áîðîäàâêó çà íåäåëþ http://b52-club.ru/index.php?page-id=18089 ãåðïåñà íàðîäíûå ñðåäñòâà
g6687hjhk7

Comment posted by iPhone 6 Cases 2015( ), 17.04.2015 um 05:59 (UTC):
Rumoured about the new charger emerged on YouTube, thanks to a view that showed a prototype cable in action with a reversible USB connector as well as the already reversible Lightning connector.

Comment posted by Jernigan( fredrick_jerniganbigstring.com ), 27.08.2013 um 15:58 (UTC):
I really for example your blog site.. first-rate shades
& style. Do a individual pattern this excellent website oneself or also have people hire an
attorney to make it happen available for you? Plz answer while
I!m looking to style and design my very own blog because well because would
want to get where u obtained this specific out of. thanks
a tonAdd comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your website URL:
Your message:

PETICION  
   
Advertisement  
   
SALLA-VIP  
  SALLA-VIP në Bruksel
Argëtim , Muzik & Knaqsi
100% LIVE - 100% SHQIP
çdo të SHTUNË
http://www.sallavip.com
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=